Copyright 2019 - LBKS Vilniaus kraštas 2006-2019

Tortas Napoleonas - Vincento kriaušės

Straipsnių sąrašas

 


KRIAUŠĖS TRAŠKIUOSE KREPŠELIUOSE SU RAZINŲ KARAMELE


58-iems krepšeliams reikia:
800 g sluoksniuotos tešlos (galima naudoti ir parduotuvėje pirktą šaldytą tešlą),
8-nių konservuotų kriaušių puselių (800 g),
80 g sviesto,
80 g cukraus,
8 g maltų cinamonų,
8 kiaušinio trynių


Razinų karamelei reikia:
400 g cukraus,
80 g vandens,
120 g nuplikytų ir gerai nusausintų baltųjų razinų,
8-nių mėtų šakelių.

Maisto produktai naudojami pirkti parduotuvėje. Nuo sluoksniuotos tešlos atpjauti 10 g kvadratą, ant jo dėti konservuotos kriaušės puselę (100g), ją apibarstyti 10g cukraus, išmaišyto su žiupsneliu maltų cinamonų, uždėti 10 g sviesto gabaliuką ir hermetiškai užlankstyti tešlą.  Taip paruošti visus aštuonis krepšelius. Kiaušinio trynus su trupučiu vandens suplakti, aptepti tešlą, kriaušes dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti 180 laipsnių orkaitėje, kol gražiai parus tešla.
Karamelei 400g cukraus ir 80 g vandens pavirti prikaistuvyje, kol pradės ruduoti, išmaišyti su 120 g nuplikytų ir gerai nusausintų baltųjų razinų.
Kriaušę dėti ant apvalios desertinės lėkštės, perpjauti per pusę, praskėsti, užpilti karamelės su razinomis užpilu ir papuošti mėtų šakele. Patiekti su torto šakute.

Vincentas Sakas
Mob. tel. +370617 24 338
El.paštas: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

medininkai2.jpg
f t g m

Įmonės kodas 303087198
AB SEB Vilniaus bankas
Sąskaitos Nr. LT537044060007926372
Buveinė Antakalnio 76-42

   

logoUžsakyti svetainę   Visos teisės saugomos © 2006 - 2019 Vilniaus krašto bajorų sąjunga